woensdag 10 januari 2018

Vier kittens geboren

Nieske zo beschermend naar haar kittens


Kitten 1


Kitten 2

Kitten 3

Kitten 4

Zo, mijn bordje is leeg......

.... maar het blikje nog niet.


Vier tevreden kittens. Lekkere bolle buikjes en zacht piepend.
Zaterdag 6 januari:
Nieske begint zich meer te wassen. Gaat moeilijk maar op één manier lukt haar dat nog goed. Ze gaat eindelijk plekjes zoeken, (derde holletje in de krapton) maar verder nog steeds rustig.

Zondag 7 januari:
Er veranderd iets in haar lichaampje, steeds meer wassen (stuwen) en ook haar karakter veranderd. Lief en zorgzaam naar Orchid, de jongste. Ruzie met Pippi omdat Pip in het onderste holletje van de krabpaal zit? Misschien haar uitgezocht plekje? De ruzie loopt zo heftig op dat ze gescheiden moeten worden. Ook met de siamezen en OKH krijgt ze onenigheid. Om Nies weer rustig te krijgen gaan deze bij Pippi.

Maandag 8 januari:
Op de uitgerekende datum is het zo ver, Nieske is bevallen van haar eerste nestje van 4 kittens.

Om 12.45 wordt met ontzettend veel pijn het eerste kitten geboren. Het ligt in stuit, dus niet de gebruikelijke manier van bevallen. Met een oorverdovende schreeuw van Nieske wordt het op de wereld gezet. Een mooie zwartzilver of wildkleur kater van 80 gram. Moeder heeft alleen oog voor zichzelf dus helpen wij om het kitten droog te wrijven, het vruchtwater uit het mondje en neusje te zuigen en zorgen dat het lekker warm blijft.
Om 13.30 komen er opnieuw weeen! Ook nu veel pijn en een harde schreeuw, maar zo te zien toch iets minder pijn. Dit kitten is ook lichter dan de vorige nl. 65 gram en zo te zien een sorrel of sorrelzilver poesje. Het moederen gaat haar nu ook al wat beter af, dus na het droogwrijven en ontdaan hebben van de placenta mag ze samen met het eerste kitten weer bij Nieske.
Vervolgend om 14.15 opnieuw weeen, veel pijn, een harde schreeuw verder en een zwartzilver kater van 95 gram is een feit. Ook hier moeten we zelf de placenta verwijderen maar het moederinstinkt komt al aardig goed op gang. Zo lief om te zien.
Om 15.00 uur géén weeen maar het hele huis staat even te trillen. Een heftige aardbeving van 3.4. Of dit er invloed op heeft weten we niet maar de weeen blijven eerst uit.
Het lijkt er wel op dat er nog een kitten inzit en weer een uur verder is het dan zover.
Het 4e kitten wordt geboren. Een zwartzilver poesje van 95 gram.
Nieske ligt met haar kroost in het derde mandje van de krabton en hier laten we haar voorlopig ook naar rustig bijkomen.

Dinsdag 9 januari:
Nieske en haar kittens zijn de nacht goed doorgekomen. Ze is even bij haar kleintjes weg om naar de bak te gaan en om wat te eten en te drinken. Ze is duidelijk niet op haar gemak. Snel maar weer terug in de krabton.
Om Nieske wat meer rust te geven besluiten we haar naar boven te verhuizen.
Als ze even weg is bij de kittens brengen we haar als eerste naar boven. Omdat ze gewend is om veel knuffels van ons te krijgen en graag opgepakt wil worden is dit geen enkel probleem. De kittens in de kraammand gezet en ook mee naar boven.
Het gaat al snel erg goed boven, ze accepteert de kraammand en de kittens groeien goed. Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Update Q-nestje

Quinty Het Q-nestje is nu ruim een half jaar, tijd voor een update . Qaia Qaia, h...