zondag 11 februari 2018

Op familie bezoek

Khymo onze blauw-zilver kater speelt graag met de kittens, soms iets te wild, maar goed bedoeld.


Nog even wachten tot het moment dat ze in de keuken mogen lopen, spannend....
De eerst zo lieve en rustige kitttens veranderen ondertussen in een stelletje "dikke donders".
Hun meest favoriete spelletjes zijn: mensen klimmen, en het liefst met de scherpe nageltjes op je blote armen of benen, tenen bijten met hun echt al scherpe tandjes en glippen.
Als we boven zijn staan ze ons al op te wachten achter de deur, net als mama Nieske. Ze willen aandacht en knuffelen maar als ze zien dat mama doorloopt, dan glippen ze lekker mee!

Omdat ze de pootjes er al goed onder hebben en al aardig kunnen lopen en rennen wordt het tijd voor de volgende grote stap.......
Ze mogen mee naar beneden!

Kennis maken met de "grote" poezen. En dat is best wel spannend, voor beide kanten.

Boven zijn ze de helden die alles durven maar beneden lopen er best wel veel en grotere poezen rond.

Ze worden hartelijk verwelkomd door Guus, en vervolgens krijgen ze een flinke wasbeurt van Hielke en Unagh. De siamees Igor en de kleinste Orchid zijn ook erg nieuwsgierig maar moeten nog wel flink wennen, en dat laten ze merken door te blazen.

Dan loopt er nog één rond, groot en met een mooie pluimstaart, dat is  Khymo. Khymo vindt kittens altijd geweldig en hij gaat dan ook graag mee moederen. Alleen gaat het er bij hem wat onhandiger en harthandiger aan toe. Dit zie je wel als de kittens met hoge rug en alle haartjes recht omhoog met vier pootjes in de lucht achteruit springen. Ze zijn hier eigenlijk nog net iets te klein voor maar ze hebben al een plekje gevonden waar ze zich veilig wanen en waar Khymo niet kan komen, onder de kast. En Khymo ziet het alleen maar als spel.

Als ze lekker moe zijn geworden van alle nieuwe indrukken roept Nieske haar kleintjes weer bij haar en laat ze hun in een rustig hoekje lekker bij haar drinken.

Tot dat Nieske opeens Pippi in de gaten krijgt.
Hier reageert Nieske zo heftig op dat we de kittens snel weer in het reismandje doen en  Nieske volgt ons gelukkig direct mee naar boven. Nu maar hopen dat ze niet al te veel van de deze negatieve indruk hebben meegekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Update Q-nestje

Quinty Het Q-nestje is nu ruim een half jaar, tijd voor een update . Qaia Qaia, h...