zondag 25 februari 2018

Stapje voor stapje

Stapje voor stapje op weg om een "grote" sterke poes te worden.
Waar de ene begint met zelfstandig te eten begint de ander met de boel te ontdekken door overal in te klimmen. Maar uiteindelijk komen ze allemaal uit op het zelfde niveau.

Dit was alweer de vijfde week.
De tweede ontwormings  kuur is er bij alle vier goed in gegaan.
Het beneden spelen met de oudere poezen wordt steeds leuker. En als beloning mogen ze met z'n alleen, groot en klein, aan de SMIKKIE!.
Zo leuk om te zien hoe de kleintjes zich tussen de grote poezen wurmen om lekker  mee te eten. Voor de zekerheid toch maar even een bakje apart gezet om later boven neer te zetten zodat ik zeker weet dat ze genoeg krijgen. En voor Nieske is al dat extra's ook niet verkeerd.

Verder zijn ze beneden nog wat bedeesd. Boven durven ze al veel meer, daar klimmen ze al in de grote krabpaal. Er uitkomen is nog wat lastiger, maar van het laagste plateau kun je wel veilig en zacht landen in het kattenmandje op de grond.

De zesde week is ondertussen aangebroken, de ontwikkeling gaat door. Boven is hun leefomgeving ook al wat groter geworden, niet alleen hun kamer en de overloop maar ook de badkamer hebben ze nu ingenomen als speeltuin. En eenmaal beneden dan is traplopen wel een erg leuk spelletje. Voorzichtig omhoog en dan met drie treden tegelijk naar beneden glijden. Gelukkig hebben we nu een dichte trap zodat ze er niet doorheen kunnen vallen.
Ook hebben ze deze week hun eerste kittenbezoek gehad. Ze kwamen voor één katertje, maar omdat deze mensen op dit moment niet meer katten hebben zouden ze graag beide  katertjes willen. Een abessijn moet je eigenlijk ook niet alleen houden, deze heeft een speelkameraadje nodig. Voor ons dus de moeilijke beslissing om de andere belangstellenden af te melden. Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Update Q-nestje

Quinty Het Q-nestje is nu ruim een half jaar, tijd voor een update . Qaia Qaia, h...