maandag 16 april 2018

2e enting, chip en verhuizing

Het is alweer een tijdje geleden dat de blog is bijgewerkt en er is ondertussen al weer veel gebeurd.
De kittens zijn vrijdag 6 april voor de tweede keer bij de dierenarts geweest. Deze keer voor twee prikjes, want ze moesten ook gechipt worden. Verder zijn ze voor het eerst naar buiten geweest. Qaia het blauw-zilver poesje is afgelopen weekend verhuisd en voor Quinty zoeken we nog naar liefhebbers van dit geweldige ras.

Bij de dierenarts was het weer leuk in de wachtkamer en ze hebben nieuwe dingen meegemaakt. Zo hebben ze voor het eerst kennis gemaakt met honden. Eerst een klein hondje, en dat was best wel een beetje spannend hoor, voor beide kanten.
Later  in de spreekkamer zagen ze twee grote honden in de wachtkamer. Dit was ondanks dat ze gingen blaffen wel minder eng. Er zat een raam tussen en konden dus niet bij elkaar komen.

De assistente probeerde nog om foto's te maken aan de andere kant van het raam, maar net als thuis, ze zijn alweer verdwenen als je de camera op ze richt.
Een ander spelletje, wat thuis ook eigenlijk niet mag, in benen klimmen werd op de dierenarts uitgeprobeerd. Dit lukte helaas voor de dierenarts wel goed. Erg pijnlijk aan de binnenkant van je benen omhoog klauteren.
Nadat ze allemaal hun prikjes hadden gehad, volledig gezond zijn verklaard en de paspoortjes en de chips aan elkaar zijn gekoppeld konden we weer naar huis.

Het weekend van 7 en 8 april was het lekker warm weer en de "grote" poezen zaten al in de buitenren toen de kleintjes naar beneden kwamen.
Ook voor nieuwsgierige poezen is dit best wel een beetje eng. Maar eindelijk buiten vonden ze het heerlijk. Lekker rennen, springen en kroelen en allemaal weer nieuwe indrukken opgedaan. De zon en de wind voelen, vogeltjes kijken, nieuwe geluiden horen, dit vonden ze echt leuk.

Gelukkig hebben ze geen reactie gehad op de enting en kan er begonnen worden met de "grote" verhuizing.

Qaia is de eerste, zij is afgelopen zaterdag verhuisd naar Borne.
Daar woont ze bij een familie die al een somali poesje heeft. Een tante van onze Unagh, de overgrootmoeder van dit nestje. Er zit wel een groot leeftijdsverschil tussen de beide poezen maar Qaia is gelukkig gewend aan poezen van alle leeftijden dus dat zal vast wel goed komen. Kinderen zijn ze niet gewend, maar we hebben hier al kunnen zien hoe leuk ze met elkaar kunnen spelen. Dus dat zit  ook wel goed.

De volgende verhuizing is voor de beide katertjes. Zij gaan komend weekend samen verhuizen naar Diemen.In hun nieuwe huis wonen nog geen poezen. We zij daarom ook erg blij dat ze samen kunnen blijven.

Dan blijft er nog één poesje over, Quinty. Voor haar zoeken we nog nieuwe mensen.
Ik ben benieuwd hoe het dan met Nieske gaat als al haar kittens zijn verhuisd. Het is haar eerste nestje en ze is nog steeds erg met haar kittens bezig. Ze drinken niet meer bij haar maar ze kan er leuk mee stoeien. We proberen al wel om haar een beetje "los te weken" van de kleintjes, maar ze zoekt ze steeds weer op omdat ze er bij ze wil.

1 opmerking:

  1. Hallo Hilda, ik heb weer een laptop dus ik ga zo spoedig mogelijk een berichtje over de lieve Quinty op mijn nestjespagina op mijn website plaatsen. Hartelijke groet en een knuf voor het goede moedertje Nieske, Suzan

    BeantwoordenVerwijderen

Update Q-nestje

Quinty Het Q-nestje is nu ruim een half jaar, tijd voor een update . Qaia Qaia, h...