vrijdag 10 december 2021

Op naar week drie en vier


Nieske en haar kitten verblijven nog steeds, naar alle tevredenheid in de kittenkamer, in het holletje van de krabpaal.

De groei zit er bij de kleine nu goed in, de oogjes zijn nog steeds open, al moeten we ze soms wel even helpen met een nat watje, en het lijkt er op dat ze ons ook al kan horen!

Bij het schoonmaken van de oogjes altijd van de neus richting de oortjes, dit omdat je anders de viezigheid in het oog wrijft en er ontstekingen kunnen ontstaan !

Ook probeert ze al dapper haar eerste stapjes te zetten!











 De derde week. 

De stapjes gaan al steeds beter, ze staat nog wel wat wankel op de pootjes maar het avontuur lonkt dus ze zet door.

Nieske ziet in dat een holletje op hoogte niet ideaal is voor zo'n nieuwsgierig kitten, dus volgt er weer een verhuizing.

De kittenkamer is op diverse plekken voorzien van verschillende mandjes, maar Nieske gaat toch weer voor de kittenkooi. Deze is lekker warm en ook een beetje donker zodat het lekker veilig aanvoelt.

Het lukt de kleine al goed om zelf het mandje uit te gaan en een rondje in de kooi te lopen. En na een paar dagen durft ze steeds meer. De drempel om de kooi uit te gaan heeft ze inmiddels ook genomen en nu kan ze zelf bepalen wanneer ze op ontdekkingstocht wil gaan.  

Als ze ons hoort aankomen dan komt ze net als Nieske naar ons toe. Ook merken we dat de tandjes zijn doorgekomen, en die zijn behoorlijk scherp, ze gaat overal aan slikken en in bijten. Au au au ..

Het begint nu wel eens een beetje tijd te worden dat ze zelf wat gaat eten, maar daar heeft ze nog geen oren naar. Misschien iets voor volgende week.....?

Ondertussen denken we alvast na over een toepasselijke naam, beginnend met de letter T.....iemand suggesties ?









 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bezoek aan de dierenarts

Alles gaat nog steeds zijn gangetje. Onze Touska is nog steeds super druk, blij als ze ons ziet, wild en enthousiast aan het spelen. Vooral ...