zaterdag 18 december 2021

Rennen, springen, spelen


Het is altijd jammer als een kitten op deze leeftijd, (vijf weekjes)  zonder leeftijdsgenootjes moet opgroeien. Ze moet alles zelf ontdekken en uitvinden, ze kan niets van elkaar afkijken of samen doen. Gelukkig heeft deze kleine een moeder die haar alles goed voor doet, lekker met haar gaat spelen en echt een maatje voor haar is, maar toch....

Het zelfstandig eten lukt nog niet zo goed. We proberen van alles, pap, zacht voer, babybrokjes (Royal Canin- moeder en kitten) kant en klaar en geweekt in water, maar ze wil er nog niet aan. Waarschijnlijk krijgt ze nog steeds voldoende te drinken bij Nieske want haar gewicht is nog steeds stijgende in kleine stapjes.

Verder ontwikkeld ze zich snel. Het lopen ging al goed, maar nu kan ze dit ook al ontzettend snel. Ook zijn rennen en springen geen uitdagingen meer voor haar. Zelfstandig spelen is helemaal haar ding. De eerste stapjes buiten de veilige kamer waren nog een beetje eng, maar als die eenmaal zijn genomen heeft ze meteen al een verstopplekje onder de kast gevonden . De vloer van de badkamer is anders, maar als ze deze drempel eenmaal over is maakt ze daar graag haar eigen spelletjes. Handdoek hangen en wc rol afwikkelen zijn haar favoriet. De kittenkamer begint ook steeds meer op een speeltuin te lijken maar als we er bij gaan zitten dan klautert ze het liefst bij ons omhoog en moet er geknuffeld worden.  

Foto's maken gaat nog steeds lastig, ze is zo beweeglijk en wispelturig dat ze er niet scherp opstaat of uit beeld is gelopen. En als ze wel rustig is wil ze op schoot liggen en is ze te dicht bij de camera voor een mooi resultaat.

We hebben uiteindelijk iets gevonden om haar aan het eten te krijgen: Royal Canin kitten zakjes met kleine stukjes kip in sausDit maken we even warm in de magnetron zodat het extra lekker ruikt. Hier smult ze lekker van en ook neemt haar gewicht in grotere stapjes weer toe.


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bezoek aan de dierenarts

Alles gaat nog steeds zijn gangetje. Onze Touska is nog steeds super druk, blij als ze ons ziet, wild en enthousiast aan het spelen. Vooral ...