zaterdag 4 december 2021

Waar is de kleine gebleven?

 









 Na de geboorte zijn Nieske en haar kitten boven in de kittenkamer gebleven. Het holletje waar het kitten is geboren bevalt haar goed. Totdat we op een ochtend haar kamer binnen komen en het kitten niet kunnen vinden.

De krabpaal aan de overkant hadden we inmiddels omgedraaid, we vonden het gevaarlijk als ze het kitten daar in zou leggen, Maar waar was het kitten nu? Overal gezocht, maar we konden niets vinden, totdat we opeens een zacht piepje hoorden. Maar waar kwam het geluidje dan vandaan?  Uiteindelijk maar eens in het holletje van de krabpaal gekeken en ja hoor, daar lag het. 

Nieske had de kleine verhuisd naar het holletje in de krabpaal. Ze zag hier totaal geen gevaar maar doordat de opening naar de muur stond kon ze er zelf niet gemakkelijk inkomen.

De krabpaal dus maar weer omgedraaid en moeder en kind liggen er nu naar alle tevredenheid in. Hopelijk houden ze het hier de eerste weken vol. Het is namelijk wel erg vroeg voor de eerste verhuizing. 

Waar de kleine ook erg vroeg mee is, dat beide oogjes al binnen een week al goed open waren.

Twee keer per dag wegen wij het kitten. De eerste paar dagen nam het gewicht niet genoeg toe, dus maar gestart met bijvoeren van wat extra melk voor de kleine. Ook Nieske krijgt van ons wat extra's. Het pakt goed uit want de groei zit er nu goed in. Het geboortegewicht is net niet helemaal verdubbeld maar we zijn tevreden. 

Nu maar hopen dat deze stijgende lijn de volgende week doorzet, het zou niet het eerste eenling kitten zijn die we met de hand moeten grootbrengen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bezoek aan de dierenarts

Alles gaat nog steeds zijn gangetje. Onze Touska is nog steeds super druk, blij als ze ons ziet, wild en enthousiast aan het spelen. Vooral ...