donderdag 22 maart 2018

Het eerste uitstapje


Quinty, het sorrel-zilver poesje. Dit poesje is nog beschikbaar.Week negen..
De laatste wormenkuur is er goed in gegaan en de afspraak met de dierenarts is gemaakt.

Vrijdag 16 maart is het zo ver. Net als anders met z'n allen in het reismandje mee naar beneden. Mama Nieske voorop de trap af. Leuk spelen, knuffelen, nieuwe dingen ontdekken en veel, heel veel extra aandacht. Maar helaas.....

Vandaag gaat het anders. Vandaag betekent beneden nog niet bestemming bereikt. Nee, vandaag gaat de reis een stukje verder. Vandaag gaan ze voor de eerste keer in de auto!
Gelukkig hebben we een goede dierenarts midden in het dorp, dus de eerste autorit duurt dan ook niet lang. Met z'n allen zitten ze vooraan in het reismandje door de tralies te kijken, er ontgaat hun echt niets.

Nog steeds even nieuwsgierig als ze al waren komen we aan bij de dierenartspraktijk. Het is niet druk in de wachtkamer en er is extra tijd geboekt want ze komen wel met hun vieren. Helaas duurt het wachten wel wat langer dan verwacht doordat er een spoedje tussendoor kwam.
Ondertussen maakt de assistente de boekjes  alvast klaar en bewondert ze de kittens.

Dan is het zover, ze mogen de spreekkamer in. Met z'n allen op de onderzoektafel. Hartje en longetjes luisteren met de stethoscoop. Maar daar kun je ook leuk in klimmen. Dan worden er flesjes klaargezet voor de vaccinaties. Zouden die ook omvallen als we daar met onze pootjes tegenaan tikken?  Ze geven geen kik als ze het prikje krijgen. Zo, nog even een kammetjes door de vachtjes en dan is het tijd voor de inspectie van de voetjes van het sorrel poesje.

Het sorrel-zilver poesje heeft namelijk een klein "schoonheidsfoutje". Er zitten twee teentjes van het voorpootje aan elkaar vast gegroeid, iets waar ze totaal geen hinder van onder vind, maar het hoort niet zo. Het is gelukkig geen erfelijke afwijking maar er is iets mis gegaan bij de celdeling in het embryonale stadium. Ze heeft geen gevoel in deze teentjes en het is beter om er niets aan te doen. Als we het zouden laten opereren zou ze waarschijnlijk meer last krijgen omdat ze dan twee teentjes zonder gevoel heeft en nu hebben ze steun aan elkaar. Bij het andere pootje mist een stukje kraakbeen in een teentje waardoor het nageltje de verkeerde kant op staat. Ook hiervan ondervind ze geen hinder.

Omdat we het antwoord van de dierenarts eerst hebben afgewacht zijn we nog niet actief op zoek gegaan naar nieuwe mensen voor haar. De hoogste tijd dus om haar aan te melden bij de bemiddeling.

4 opmerkingen:

 1. Grappig om te zien dat de oogjes van een sorreltje zo anders reageren op de flits dan die van de zwartzilvertjes. Dat had ik voorheen ook met de ingebouwde flits van mijn camera. Met een opzetflitser gebeurt dit niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt Suzan, het maakt ook niet uit of ze wel/niet in de lens kijken. Ook zijdelings gemaakte foto's geven dit effect. We weten ook nog niet welke oogkleur ze gaat krijgen. Het blauw in de ogen overheerst nog te veel. Onze Orchid heeft amberkleurige ogen. Guus heeft deze ook, terwijl Hielke weer groene ogen heeft. Het kan dus beide kanten nog op gaan. We zullen zien....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn ze alweer groot zeg!! En prachtig gebouwd, zo atletisch. Ik vind ze prachtig en zie ook een stel flinke poten ;-) En een geruststelling dat het met de teentjes van het sorreltje goed gaat en het geen invloed heeft op het lopen ed. Olle heeft nog 1 dekking te gaan en dan is hij klaar en mag hij van zijn "dek-pensioen" gaan genieten. Zijn opvolger/zoon ligt bij Mila in de doos; Tos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Marjon, ze groeien als kool en eten dat ze kunnen. Vooral Fitz het katertje is de kleinste maar gillen om eten niet normaal! Alles gaat erin. En dan nog steeds honger he. We zoeken nog steeds voor het sorrel-zilver poesje de juiste mensen. Toch nog maar even op kittentekoop een advertentie plaatsen. A.s. vrijdag krijgen ze hun 2e enting en de chip en dan zullen de eersten binnenkort verhuizen.

   Verwijderen

Update Q-nestje

Quinty Het Q-nestje is nu ruim een half jaar, tijd voor een update . Qaia Qaia, h...