zondag 4 maart 2018

Wormenkuur, manicure en kittenbezoek
Week zeven begint met de derde wormen kuur. Ze zijn er inmiddels achter dat dit echt niet lekker is maar gelukkig gaat het er nog steeds vrij vlot in.

Het is ook de week van de tweede manicure. De kleine nageltjes zijn alweer zo scherp, dit moet echt worden bijgehouden, maar de kleintjes zijn zo bewegelijk dat dit haast een onmogelijke taak is. Het lukt dus niet om dit te doen zonder zelf onder de krassen te komen.

Je ziet ze nu echt met de week groeien. Niet alleen dat ze groter worden maar ook dat ze steeds meer durven en kunnen. Ze ontdekken steeds meer, leren veel van elkaar en willen elkaar steeds weer overtreffen.

Ze zijn  ook ontzettend nieuwsgierig naar wat wij doen. En als ze het niet goed kunnen zien dan klimmen ze gewoon bij je omhoog om op de tafel of op het aanrecht te komen. Overal zitten ze met hun neusjes boven op. Ze "helpen" ons met het hele huishouden. Ja het socialiseren is volop in ontwikkeling, en dat moet ook.

De ontmoetingen met hun nieuwe mensen vinden ze geweldig, en dat is gelukkig wederzijds.
Het blauwzilver poesje gaat naar een gezin met 2 kleine kinderen. Best wel een beetje spannend omdat de kittens nog niet eerder met jonge kinderen in aanraking zijn geweest. Het ging echt super goed. De kittens kwamen meteen op de meisjes af en lieten zich lekker knuffelen.
Niet alleen de meisjes vonden het jammer dat ze weer terug naar huis moesten, maar de kittens vonden het ook niet leuk. Ze bleven allemaal achter de deur staan wachten of ze nog weer terug zouden komen. Heel bijzonder. Ook een teken dat de kittens zich makkelijk kunnen aanpassen in nieuwe situaties.

De verschillen in karakter worden ook steeds duidelijker. Het grootste katertje is een beetje een dromertje terwijl het andere katertje echt een ondernemertje is. Het blauw-zilver poesje is in alles het eerste en het sorrel-zilverpoesje is een echte knuffel.

Morgen worden ze alweer 8 weekjes oud, wat zal ons deze week brengen.....
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Update Q-nestje

Quinty Het Q-nestje is nu ruim een half jaar, tijd voor een update . Qaia Qaia, h...