dinsdag 1 december 2020






Donderdag 6 februari is het zover, Nieske mag voor haar tweede nestje naar Kasper.

De autorit is gelukkig een stuk korter dan de vorig keer. Toen zaten we 3 uur in de auto naar Olle. Nu zijn we binnen een uur bij Kasper. Hierdoor is Nieske  gelukkig meteen op haar gemak. Dit was de eerste keer toen ze naar Olle ging wel even anders. Lange autoritten vindt ze maar niks. Ook moesten we haar toen na een paar dagen weer ophalen omdat ze nauwelijks iets wou eten of drinken. Nu gaan we haar na drie dagen weer ophalen i.v.m. de te verwachten storm, maar langer blijven zou ze ook niet erg vinden. Drie dagen dekken is ook wel lang genoeg. Het is de vorige keer immers ook goed gegaan.

Na 4 weken lijkt Nieske goed gedekt te zijn. De melkklieren kleuren mooi roze en het lijkt alsof ze al wat voller wordt. Als het zo doorgaat kunnen we met Pasen kittens verwachten.

Tot acht weken verliep alles volgens het boekje. Ze was zelfs nog druk met Spikey (onze jongste)  aan het moederen alsof het haar eigen kitten is. Maar daarna  werd alles anders. Nieske werd weer dunner en na 9 weken, toen de bevalling had moeten plaatsvinden is er van een zwangerschap niets meer te zien. Er gebeurd dus ook niets.

Is dit een geval van schijnzwangerschap geweest?  

Omdat we midden in de 1e Corona-golf zitten stellen we de her dekking voorlopig nog even uit. Het is jammer dat het nu weer wat langer duurt voor dat we een nestje kunnen verwachten maar onze gezondheid gaat toch voor alles.

Omdat Nieske niet ze vaak krols is vindt de her dekking pas op 6 september plaats. Ze is er dan ook duidelijk aan toe. Terwijl wij nog even een kopje koffie drinken horen we haar al schreeuwen door de babyfoon, de eerste dekking was een feit. En zo gaat het twee nog dagen door. Dat belooft wat te worden.

De zwangerschap verloopt volgens het boekje en zondag 8 november, 9 weken na de dekking is het tijd om bij haar te gaan slapen. Het lijkt nog steeds goed te gaan. Nieske is niet super dik maar wel overduidelijk zwanger. Net als bij de eerste zwangerschap is haar behoefte aan calcium (yoghurt en karnemelk) duidelijk toegenomen. Ze begint zich al wat meer te wassen en ze houdt ons de hele dag goed in de gaten, weg gaan accepteert ze niet. De uitgetelde datum is dinsdag  10 november, we wachten in spanning af......








De hele week zijn we bij Nieske en dat vindt ze erg fijn. Alleen gebeurt er niets. Vrijdag moet ik weer aan het werk en ook dan is het nog steeds verdacht rustig.

Zaterdag lijkt het dan eindelijk zo ver te zijn. Nieske wordt onrustig, zoekt naar plekjes en heeft het er druk met wassen. Dit duurt een hele tijd en dan is het weer rustig. 

Ook zondag blijft het rustig. Het lijkt wel of  ze weer slanker wordt en ook trekken de opgezette melkklieren weer weg. Hebben wij ons nou echt zo vergist en was dit ook een schijnzwangerschap? Je begint zo wel erg aan jezelf te twijfelen.

Maandag weer aan het werk. Voor alle zekerheid Nieske maar even boven op de poezenkamer gelaten, samen met Hielke. Dit vinden ze allebei erg fijn, lekker rustig zo zonder de druktemakers beneden.

Tussen de middag naar huis en even kijken hoe het bij de twee boven gaat. Ze liggen beide lekker rustig, Nieske in een mandje en Hielke op de kussen op bed, Bij het verschonen van het water schuif ik het bedje wat op zij en zie iets liggen. Als ik wat beter kijk zie ik dat het een pasgeboren dood kitten is met de placenta er nog  aan. Dit lag er vanochtend nog niet. 

Nieske heeft ons dus niet voor de gek gehouden, ze was weldegelijk zwanger van één kitten. Helaas is het de laatste week misgegaan.

1 opmerking:

  1. Wat een ontzettend verdrietig en frustrerend verhaal.. zo sneu dat het niet wil lukken kittens van haar te krijgen.. hoop dat het alsnog lukt, misschien met een andere partner? Dank voor je verhaal

    BeantwoordenVerwijderen

Bezoek aan de dierenarts

Alles gaat nog steeds zijn gangetje. Onze Touska is nog steeds super druk, blij als ze ons ziet, wild en enthousiast aan het spelen. Vooral ...